Stadhouderspark, woningen, Vught

Wonen tussen de bomen

De voormalige kazerneterreinen in Vught worden herontwikkeld tot de woonwijk Stadhouderspark. Drost + van Veen architecten ontwerpt hiervoor 79 woningen in verschillende typen. Harmonie met de vele aanwezige bomen op het terrein vormt het ontwerpuitgangspunt. Bijvoorbeeld door toepassing van de natuurlijke materialen hout, riet en (lei)steen.

Het terrein is opgedeeld in twee gebieden: Dorpsrand en Parkbos. Deelplan Dorpsrand krijgt een “eigentijds traditioneel” karakter met ingetogen vormgegeven, vrijstaande villa’s met een ruime tuin en 2-onder-1-kap woningen. De schuine rieten daken en ruime plattegronden verwijzen naar de bestaande luxe landhuizen in Vught.

In het deelplan Parkbos staan appartementengebouwen en 4-onder-1-kap woningen “tussen de bomen en de bladeren”. De begane grond van de woongebouwen is opgetild. Platte daken en witte, betonnen lijsten vormen een bijzonder contrast met het bos. Rieten gevels creëren eenheid met de woningen in de dorpsrand.