Start bouw zorgwoningen Viattence, Heerde
8.4.2018

De bouw van ons project met innovatieve zorgwoningen in Heerde kan beginnen. De wethouders Van Dijk en Berkhoff gaven maandag 12 maart samen met Viattence medewerker Liesbeth Scholten en Wendhorst bewoner mevrouw Kamp het startsein. Gezamenlijk onthulden ze het bouwbord. Daarmee werd met een feestelijke tintje afgetrapt voor de start van de nieuwbouw.

Op de plaats waar tot het begin van deze winter iedereen aankeek tegen het vertrouwde pand van De Wendhorst verrijzen twaalf zorgwoningen. Elk bieden ze plaats aan 8 bewoners. Totaal dus 96 bewoners. Het geheel gaat deel uitmaken van een zogenoemde inclusieve samenleving waar de zorgwoningen geïntegreerd worden in een nog nieuw te bouwen wijk.

Voor Viattence realiseert Van Veen Architecten, op het terrein van de huidige Wendhorst een nieuw thuis in een innovatief zorgconcept. Dit doen we in samenwerking met zorgvastgoedontwikkelaar Vitaal ZorgVast, NLII Apollo Zorgvastgoedfonds. Gedurende de ontwikkeling van het plan zijn de zorgwoningen in samenspraak met Viattence, de gemeente en de buurt zorgvuldig ingepast. Het resultaat is een nieuwe leef- en werkomgeving voor de bewoners en medewerkers van Viattence en de inwoners van Heerde. De bouw van de zorgwoningen is in handen van BAM. De planning is dat de nieuwbouw van de zorgwoningen medio 2019 wordt opgeleverd.

Bekijk project