Gewonnen! School 7 is verkozen tot beste bibliotheek van Nederland!
15.3.2017

De beste bieb van Nederland staat in Den Helder! Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. “School 7 doet het volgens de jury op alle punten goed. het prachtige gebouw en de goede collectie worden optimaal gebruikt door ook anderen ervan te laten profiteren, samenwerking aan te gaan met lokale partners. Er worden initiatieven ontwikkeld en uitgevoerd en men zegt niet snel nee. Het gebouw herbergt verschillende verrassingen.”

Enkele opmerkingen van het publiek:

  • “Deze bibliotheek is van prachtige architectuur, een mooie combinatie van oud en nieuw. een fijne plek om te vertoeven en de mooiste huiskamer van Den Helder! Verdient de prijs!”
  • “Nieuw met oud verenigen in een gebouw is moeilijk, maar in Den Helder is dat zó goed gelukt. In Den Helder wordt over alles gemopperd. Maar over de nieuwe bibliotheek is iedereen het eens: geweldig!”
  • “Als inwoner van Den Helder ben ik zo vreselijk trots op onze nieuw bibliotheek! Heerlijk licht. mooie warme en open inrichting. De zitjes overal zijn uitnodigend. Mooie spreekzaal. Bijzondere mix van oude en nieuwe architectuur… Kortom, iedereen zou eens langs moeten komen om hiervan te genieten.”

Als architecten van School 7 zijn wij trots dat we hebben kunnen bijdragen aan het winnen van deze prachtige prijs.

Klik hier om het project te bekijken.

School 7 is een project van Van Veen Architecten i.s.m. Mars Interieurarchitecten