Realisatie nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen en voorzieningen in Heerde
17.8.2016

In opdracht van zorginstelling Viattence worden in Heerde 12 ‘woonhuizen’ voor 96 bewoners met een zware zorgvraag, 4 TOP (tijdelijke opvang) kamers en 50 koopwoningen in diverse typen gerealiseerd. Onlangs is voor dit project een overeenkomst met Viattence getekend.

Van Veen Architecten werkt samen met ontwikkelaar AM, zorgvastgoedontwikkelaar Vitaal ZorgVast, bouwpartner BAM en NLII Apollo Zorgvastgoedfonds aan de realisatie van deze nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen en voorzieningen.

V150 2016-03-15 impressie tuin

Op het terrein van de huidige Wendhorst wordt in een innovatief zorgconcept een nieuw thuis gerealiseerd voor cliënten van Viattence. Daarnaast wordt de nieuwe buurt compleet gemaakt met de ontwikkeling van koopwoningen.

IMG_2707(1)

Met dit nieuwbouwplan verdwijnt het grote regionale “verpleeghuisinstituut” Wendhorst en komt er een open buurt waarbij de bewoners van de Viattence huizen onderdeel van het dagelijks leven in de directe omgeving zijn. Dit sluit aan bij de visie van Viattence, namelijk zorg en ondersteuning bieden in de verschillende dorpskernen en dus zo dicht mogelijk bij de mensen thuis.

V150 2016-03-15 diagrammen optimalisatie 3

De locatie wordt getransformeerd naar een nieuwe buurt met koopwoningen, een centraal gelegen dierenweide en 12 ‘woonhuizen’ voor in totaal 96 bewoners met een zware zorgvraag. De zorgwoningen zijn gelegen aan de voorzijde van het terrein, grenzend aan de vijver en de Haneweg. Elk huis biedt ruimte voor 8 bewoners. De ‘huizen’ worden gebouwd in de vorm van een hofje en staan met elkaar in verbinding door een prachtige tuin, waarvan bewoners van Viattence vrij gebruik kunnen maken. In de nieuwbouw aan de Eperweg gaan de bewoners boven slapen en beneden wonen, net zoals thuis.

Op het aangrenzende terrein zal AM circa 50 koopwoningen in diverse typen ontwikkelen. Door het aanbieden van rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen is er voor iedereen een plekje in deze nieuwe buurt.

V150 2016-03-14 MARS - 5 Woonkamer