School 7 op shortlist Beste Bibliotheek van Nederland
8.7.2016

De nieuwe bibliotheek van Den Helder is geplaatst op de shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2016/2017.

Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van het vaktijdschrift Bibliotheekblad zes kandidaten. Naast School 7 zijn dat: bibliotheek Alphen aan den Rijn, Theek 5 in Oosterhout, de Korenbeurs in Schiedam, bibliotheek Wijchen en bibliotheek Winschoten.

In de komende maanden zullen deze bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door een aantal ‘mystery guests’ die de instellingen beoordelen op de vijf functies die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in de eigen regio krijgen daarbij extra aandacht.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een vakjury en het publiek tezamen. In de periode, voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar, zullen videoprofielen en reportages van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk de beste is, wordt eind dit jaar of begin volgend jaar bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement.