De President, Bruggen, Hoofddorp

Drost + van Veen architecten heeft in totaal twaalf bruggen gerealiseerd voor bedrijvenpark De president in de gemeente Haarlemmermeer: negen bruggen voor langzaam verkeer en drie autobruggen. Bij het ontwerp stond een ontmoeting van contrasten op vele niveaus centraal. Inspiratie is geput uit het omliggende landschap en uit graffittikunst.
De bruggen zijn ontworpen als één beeldfamilie. Ze vormen duidelijke iconen die het karakter van de omgeving versterken. Bij alle bruggen vormen de ondersteuningsconstructie, de brugligger en de leuning één doorlopend element. De eenduidige vorm geeft de bruggen een uiterlijk dat verwijst naar het ruige polderlandschap. De verdere materialisering van de bruggen vormt hiermee een duidelijk contrast. De toegepaste boomstam, compleet met schors, refereert aan de omliggende, parkachtige omgeving.
Kunstenares Milou van Ham heeft de bruggen voorzien van teksten geïnspireerd op boominkervingen. Deze teksten verrijken de bruggen als een soort prefab graffitti.

Winnaar Architectuurprijs Haarlemmermeer 2009

situatie_de president