Woonpaviljoen Voorzorg te Gouda

 Stoere seniorenwoningen in een geschakeld pakhuis.

In opdracht van Volker Wessels Vastgoed zijn in Westergouwe, te Gouda 59 levensloopbestendige seniorenwoningen en voorzieningen in diverse typen gerealiseerd. Het zogenaamde Boerderijkavel maakt onderdeel uit van het beeldkwaliteitsplan WesterGouwe – II van Kuyper Compagnons. Het kavel is gesitueerd in de noordwestelijke hoek en is direct verbonden met de ringdijk en de Provincialeweg, aan de andere zijden wordt het omzoomt door een watergang.Op het boerderijkavel worden twee gebouwen gerealiseerd: een zorggebouw en een woongebouw. Beide alzijdig vormgegeven gebouwen oriënteren zich nadrukkelijk op de centrale groene ruimte waar de hoofdentree’s zich bevinden.

Het zorggebouw kenmerkt zich door een heldere en eenvoudige opzet van 3 geschakelde bouwvolumes. Om de schakeling te verhelderen is elk pakhuisvolume uitgevoerd met een flauw hellende zadeldaken en een eigen kleur metselwerk, gezamenlijk vormen zij wel een familie. Deze wordt versterkt door de  individuele gevels een verticale geleding te geven met verdiepingshoge puien.

De woningtypen, 2 en 3 kamerwoningen zijn aan een brede midden gang ontsloten en hebben ieder een loggia of een terras op de begane grond. Een van de gebouwen biedt zorg op maat, geleverd door een gecontracteerde zorgorganisatie. Op de begane grond zijn de gemeenschappelijke ruimtes aan het water gesitueerd waar het ontmoeten en samen activiteiten doen centraal staat.